fbpx
+36 20 33 581 55 info@ibc.co.hu
Oldal kiválasztása

Egy szervezet hatékony nyelvi fejlesztéséhez pontosan meg kell határozni a célokat. A SMART keretrendszer ebben is segíthet, megmutatjuk, hogyan építsd fel.

A SMART keretrendszert eredetileg a business management területén dolgozták ki, de olyan átfogó koncepcióról van szó, ami bármilyen tevékenység célkitűzésinek meghatározásához kiválóan alkalmazható. A vállalati nyelvoktatás céljainak meghatározásában szintén remekül működik és segít definiálni a szervezeti igényeket legjobban szolgáló nyelvi képzés kritériumait

Mi a SMART keretrendszer?

A SMART egy angol mozaikszó, ami öt alapelvet testesít meg:

  • Specific: specifikus, célzott;
  • Measurable: mérhető, nyomon követhető;
  • Achievable: megvalósítható;
  • Relevant: releváns, területhez kapcsolódó;
  • Time-bound: időhöz kötött, időzített.

Nézzük meg egyenként, hogyan alkalmazhatóak ezek a pontok annak érdekében, hogy olyan vállalati nyelvoktatást válassz, ami ideális a céged számára!

SMART

Specifikus, célzott

A céged igényeit legjobban szolgáló vállalati nyelvoktatás egyik legfontosabb kritériuma, hogy a cégre szabott legyen. A pontos nyelvi szint meghatározásán túl fontos, hogy a vállalati nyelvoktatás tartalma tökéletesen illeszkedjen a cég igényeihez. Például, ha a cég célkitűzése a panaszkezelés színvonalának javítása, akkor olyan tanfolyamra van szükség, ami a munkatársak konfliktuskezelési készségeit erősíti nyelvi eszközökkel.

Mérhető, nyomon követhető

A vállalati nyelvoktatás céljainak mérhetővé tételéhez a bemeneti szint mellett pontosan meg kell határozni a képzés végére elvárt kimeneti szintet, vagy az új nyelvi készségeket és azok elsajátításának ütemezését. Korábban írtunk a nyelvi képzések KPI rendszeréről, ami a Közös Európai Referenciakeretre épül. Ennek alkalmazása segít a vállalati nyelvoktatás mérhetővé tételében.

Megvalósítható

A megvalósíthatóság alapvetően azt jelenti, hogy ne tűzzünk ki teljesíthetetlen célokat. A legjobban szervezett vállalati nyelvoktatás sem fog csodákat tenni két hét alatt, ezért érdemes hosszú távú fejlesztésben gondolkodni és szisztematikusan felépíteni az egymásra épülő képzések sorát

ügyfélkezelés javítása

Releváns

A vállalati nyelvoktatás soha nem öncélú, hanem a cég hosszú távú fejlesztési és fejlődési igényeit szolgálja, ezért olyan képzési célokat kell megjelölni, amik pontosan illeszkednek a cég stratégiájába. Érdemes olyan szolgáltatót választani, amelyik alkalmazkodik a cég igényeihez és a képzések tartalmát, formáját és ütemezését a vállalat, és ezen belül is az egyéni nyelvtanulókra szabja.

Időhöz kötött

A mérhetőséget és a megvalósíthatóságot szolgálja, hogy a vállalati nyelvoktatást kisebb egységekben, a célok pontos meghatározásával érdemes szervezni és megadott időközönként mérni a nyelvi fejlődés mértékét. Ez segít, hogy szükség esetén igazítsunk az ütemezésen vagy a módszereken, hogy elérjük a kitűzött célokat.

A SMART keretrendszer használatával pontosabban meg tudjuk határozni a cég igényeit és tisztábban tudjuk kommunikálni azokat a vállalati nyelvoktatást szolgáltató cég felé. Ezzel megkönnyítjük, hogy a nyelvi szolgáltató olyan képzést tudjon nyújtani, ami maximálisan szolgálja a képzésre fordított összegek megtérülését.

Az IBC több, mint tíz éve stabil partner a vállalati nyelvoktatásban. Mi hosszútávú partnerek vagyunk, és támogatjuk a céged fejlődését a teljes nyelvi fejlesztési terv megvalósításában. Készséggel állunk a rendelkezésedre, hogy a vállalatod céljait is megvalósítsuk. Keress minket még ma!