fbpx
+36 20 33 581 55 info@ibc.co.hu
Oldal kiválasztása

IBC goes to Personal Hungary… Tréner csapatunk a HR kiállítás mindkét napján 2*30 perces interaktív előadás keretében ad ízelítőt vezetőknek szóló angol nyelvi kommunikációs skill fejlesztő programjából.

 

És hogy miért is fontos a vezetők hiteles angol nyelvű jelenléte?

 

Az alábbi leírásban egy gyártó cégnél folytatott munkánk esettanulmányát olvashatjátok

 

Esetleírás

 

A vállalat HR vezetője azzal keresett meg bennünket, hogy bár a leadership team a tényközlés szintjén jól beszél angolul, téthelyzetben azonban mégsem teljesülnek a céljaik:

• hogy irányítsák és formálják a kommunikációs játszmákat, ne pedig elveszítsék azokat

• hogy nemzetközi környezetben végrehajtóból partnerré váljanak

• hogy a partnerek ne megkerülni, hanem bevonni akarják őket a folyamatokba.

 

Amire az IBC tréner csapatot felkérték

 

1. „Eladni” a vezetőknek a változást, hogy a tényközlés szintjéről feljebb lépő, teljes jelenléttel kommunikáló, saját nyelvet beszélő csapattá kell válniuk – mindezt úgy, hogy a szükséges munkát ne akadályként, hanem inspiráló folyamatként lássák.

2. A változás szükségességének felismerését követően végigvezetni őket azon az úton, aminek során tudatosítják magukban a vezetői szerep kommunikációs irányú felelősségeit.

3. Segíteni és erősíteni őket abban, hogy egyéni és csapatszinten is kialakíthassák a személyes brandjüket, amit külső és belső ügyfeleik felé következetesen képviselhetnek.

 

Kihívások

 

A vezetői csapat kiváló szakemberekből állt és a vállalat eredményei is megfelelőek voltak.

Amikor viszont az volt a feladat, hogy a teljesítményüket angol munkanyelven különböző fórumokon prezentálják vagy a – minden nagyvállalat életében igen gyakran előforduló – kihívásos helyzetekben külföldi partnerekkel tárgyaljanak, szinte „láthatatlanná” váltak.

A kommunikációs tudatosság hiánya miatt a partnerek már kikezdték a csapat vezetői hitelességét, és a “nem látszanak”, “Mr. Celofán” címkéket ragasztották rájuk.

Mielőtt megkeresték az IBC-t, a HR és a kutatás-fejlesztés több szálon futó, nem integrált fejlesztési modulokban gondolkodott: nyelvoktatást, különböző kommunikációs és készségfejlesztő tréningeket kínáltak a leadership team számára.

Ezek rövidtávon alkalmasak voltak egyes részproblémák enyhítésére, de – a ráfordított költségek ellenére – a beazonosítható kompetenciahiány egyre szembetűnőbbé vált.

 

A választott IBC termék

 

Az IBC My Executive Communication programja feltérképezte és összhangba hozta a vállalati brand, a vezetői csapat és a csapattagok kommunikációs image elvárásait:

My – a személyes hang megtalálása egyéni és csapatszinten.

Executive – vezetői szintű kommunikációs felelősségek tisztázása és tudatosítása.

Communication – on-the-job helyzetekre épülő nyelvi és kommunikációs fejlesztés.

 

Eredmények

 

A program során elmélyült és őszintébbé vált a leadership team belső működése. Kialakították az identitásukat, és meghatározták azokat a kommunikációs elemeket és technikákat, amiket közös normaként képviselnek a napi gyakorlataikban.

Ez a változás új alapmintaként kezdett el hatni a külső partnerek és a szervezeti kollektíva felé is.

A külső partnerek felé megteremtették azt az arculatot, ami minden esetben alkalmas a megfelelő pozíciók kijelölésére. Ennek eredményeként angol munkanyelvű tárgyaló félként folyamatosan erősödő reputációt vívtak ki.

A belső csatornákon újrapozícionálták a vezetői csapat kommunikációs szerepét: a korábban is meglévő, de nem megfelelően hangsúlyozott kvalitásokat előtérbe helyezve folyamatszabályozóból inspirátorrá, mentorrá és iránymutatóvá váltak a közösség szemében.

 

Megtérülés

 

Vállalat számára:
Hozzájárulás a globális brand pozitív megítéléséhez.

Vezetői csapat számára:
• Reputáció regionális szintű újrapozícionálása.
• Feladat végrehajtási és érdekképviseleti hatékonyság jelentős mértékű növekedése.
• Hálózatépítés és politikai tőke alakítása.

HR számára:
• Új és hatékony szervezet- és vezetőfejlesztő eszköz bevezetése.
• A leadership team kommunikációs újrapozícionálásával a HR a belső szervezeti változások referenciapontjává és katalizátorává vált.

 

– – –

Szerző: Szabó Máté, IBC vezető tréner és a nyelvi tréning üzletág szakmai vezetője