Oldal kiválasztása

Sok cég kínál angol vállalati nyelvtanfolyamot, és néha nehéz előre látni, hogyan fog elsülni a velük való munka. Van azonban néhány jel, ami megmutatja, mit várhatsz.

Lassan indul az őszi időszakra történő angol vállalati nyelvtanfolyamok szervezése. Alapos HR-esként biztosan több helyről kérsz árajánlatot, de csalóka lehet egyedül az ár alapján dönteni. Néhány komplexebb szempont segíthet, hogy a munkád is könnyű legyen a szolgáltató céggel, a munkatársak is boldogok legyenek, és a vállalati vezetők is elégedetten csettintsenek, hogy megérte minden forint, amit a képzésre fordítottak.

A rugalmasság kulcsfontosságú

Egy interjún az első néhány perc alatt eldől a pályázó sorsa. Igazából nincs ez másként akkor sem, ha nyelviskolákkal dolgozol. Bízz a megérzéseidben és ha az első kapcsolatfelvétel nem pozitív, akkor lépj tovább. Később ugyanilyen nehéz lesz velük dolgozni, akármilyen jó árat is adnak a képzésre.

angol vállalati nyelvtanfolyamok

Célorientált képzések

A nyelvi szintfelmérő szükséges, de nem elégséges eszköz. Ha egy szolgáltató nem méri fel pontosan az igényeidet, nem fog tudni a céged számára testreszabott képzést tartani és a kollégák visszajelzése gyenge lesz a képzésről. Olyan céget keress, ami meghallgatja, mire van szükséged és annak megfelelően alakítja a képzést.

A módszertan nem minden

Az angol vállalati nyelvtanfolyamoknak is vannak módszertani divathullámai, de egy módszertan önmagában kevés a sikerhez. Ennél sokkal fontosabb, hogy tapasztalt tanárok tartsák az órákat. Ők a cég igényeinek és az adott nyelvtanuló csoport adottságainak megfelelően széles módszertani repertoárból tudnak meríteni, ami jobb garancia a képzés sikerére. Megéri információt kérni az angol vállalati nyelvtanfolyamot tartó cég tanárairól.

angol vállalati nyelvtanfolyamok

Kellenek az anyanyelvi tanárok?

Az anyanyelvi tanárok szükségessége egyszerre mítosz és szuperfegyver. Attól függően, hogy milyen szinten van a képezni kívánt munkatársak nyelvtudása, vagy hogy mi a célja a képzésnek, az anyanyelvi tanár lehet a legjobb eszköz az angol vállalati nyelvtanfolyamnál, vagy felesleges igény, ami csak drágítja a képzést.

Az ajánlás a legbiztosabb

Ha a nulláról indítod a keresgélést, a legjobb először körbekérdezni és ajánlásokat gyűjteni az angol vállalati nyelvtanfolyamot szolgáltató cégekről. Ez adhat egy előzetes short listet, amivel már érdemes kezdeni.

Röviden a 3 pillér, amire építheted a döntésedet az angol vállalati nyelvtanfolyam választásánál:

  • Kapcsolatfelvétel: megmutatja, hogy neked milyen lesz a szolgáltató céggel dolgozni.
  • Ajánlat tartalma: mennyire rugalmas a cég, mennyire tudják igényre szabni a képzést, milyen a tanárgárda. Ez megmutatja, hogy a kollégáknak milyen lesz velük tanulni.
  • Ár: bár csak egyetlen szempont a többi mellett, de ROI szempontjából eldöntheti, hogy a cégvezetők mennyire lesznek elégedettek a képzéssel.

Az IBC 15 éve megbízható társa a kis és nagyvállalatoknak az angol vállalati nyelvoktatásban. Százfős tapasztalt tanárgárdánk minden helyzetre tud hatékony nyelvoktatási megoldást találni. Ha szeretnéd látni, milyen egy profi céggel dolgozni, vedd fel velünk a kapcsolatot még ma!