fbpx
+36 20 33 581 55 info@ibc.co.hu
Oldal kiválasztása

A csapatépítő tréningeket lehet utálni vagy szeretni, de tény, hogy rendkívül jól segítik alakítani a csoportdinamikát egy csapatban. Izgalmas, új eszköz lehet, ha a nyelvet is bevonjuk a játékba.

A HR-esek egyik visszatérő feladata, hogy bizonyos időközönként csapatépítő tréningeket szervezzenek. Mivel a legkreatívabb szervezők kincsestára is kimerül egy idő után, jól jöhet néhány ötlet a feladatok frissítéséhez. Új lendületet adhat a csapatépítőnek az idegennyelv bevonása a játékokba, és felér egy mini angol tréninggel – erre hoztunk most néhány ötletet. 

csapatépítés

Nincs új a nap alatt, hiszen ezek mind olyan játékok, amiket gyerekként is játszottunk már – csak nem angolul, vagy más idegen nyelven. Mindegyiknek lehet egy egyszerű, vagy egy specifikus változata. Az egyszerűnél az alapjáték szabályai vannak érvényben, a specifikusnál pedig a vállalatra szabva lehet megadni a tartalmat. Ez egy picit több tervezést igényel, de jó kis angol tréning kerekedik belőle. Nézzünk néhány példát!

Amerikából jöttem

Az Amerikából jöttem játéknál egy foglalkozást kell úgy elmutogatni, hogy a többiek kitalálják. Választani kell egy címert, azaz jellemző tevékenységet, ami rávezeti a foglalkozás nevére a többieket. Ezt lehet angolul is csinálni, ami főleg akkor szórakoztató, ha nem beszél mindenki C1-es szinten idegen nyelven. A játék vállalatra szabott verziója, ha cégen belüli foglalkozást kell kitalálni

Grimm mesék

A Grimm mesék játéknál úgy kell lerajzolni egy mesét, hogy a többiek ki tudják találni, melyikről van szó. Vannak könnyebb mesék, és nehezebbek, így érdemes a nehezebb felé haladni. Ennek egy verziója, ha csak mutogatni szabad a mesét, miközben a csapat csak idegen nyelven kérdezhet, vagy adhat tippeket. A mesék olyan közös tudástárt jelentenek, amit mindenki ismer, így senki nem kerül hátrányba.

csapatépítő

Tabu

Amilyen könnyűnek tűnik a tabu játék, annyira nehéz, hiszen valami egyszerűt kell elmagyaráznunk, de pont az a kulcsszó van letiltva, ami el tudná mondani a lényeget, így alaposan át kell gondolni, hogy mit mondunk és hogyan. Ez a játék különösen vicces, izgalmas és hasznos lehet idegen nyelven, hiszen megtornáztatja a kommunikációs készségeket és a szókincset, ezért felér egy mini angol tréninggel.

Nyelvtörők

Utoljára hagytuk a levezetésnek legtökéletesebb feladatot, ami szórakoztató lehet, mikor már egy közös buliba hajlik át a csapatépítő. A nyelvtörők anyanyelven is mókásak, idegennyelven azonban fejlesztik a nyelvi készségeket és a kiejtést is, nem utolsó sorban pedig lehetnek forrása egy jól eső, levezető nevetésnek a nap végén. 

A csapatépítő tréningek remek alkalmat adnak, hogy kimozdítsuk a kollégákat a komfort zónájukból, megtanuljanak egymás felé nyitni és egy kis szórakozás segítségével erősödjön közöttük az összetartás és bizalom. Erre alapvetően szinte bármilyen játék alkalmas, de ha megspékeljük idegen nyelvvel, akkor egy kis kihívást csempészhetünk a napba és a szórakozás kiegészül egy mini angol tréninggel is.

Ha megtetszett az ötlet, keress minket bizalommal! Tanáraink sok éves tapasztalattal és kimeríthetetlen kreatív eszköztárral segítik a nyelvtanulást klasszikus tanórai vagy a rendhagyó, tanórán kívüli helyzetekben is.