fbpx
+36 20 33 581 55 info@ibc.co.hu
Oldal kiválasztása

Soha nem szűnő vita van róla, hogy csoportos vagy egyéni formában érdemes-e inkább nyelvet tanulni. Átnézzük, mikor melyik a nyerő!

A pandémia miatt szinte az egész életünk virtuális térbe terelődött és igaz ez az angol nyelvtanfolyamokra is. Az angol nyelvoktatása virtuális térben jellemzően egyéni formában zajlott, de most végre enyhül a vírushelyzet és vissza lehetne térni a tantermekbe – de érdemes? Ha igen, akkor mikor?

Az online oktatási forma kiválóan illeszkedik az egyéni angol nyelvtanfolyamok igényeihez.

Az egyéni angol nyelvoktatás varázsa

Az egyéni angol nyelvoktatás legfontosabb pozitívuma, hogy minden figyelem egy diákra összpontosul. Ez alapvetően annyit jelent, hogy a differenciált oktatás maximálisan megvalósul, kifejezetten az adott tanuló nyelvtanulási igényeivel, profiljával és problémáival lehet célzottan dolgozni.

A másik óriási előnye, hogy távoktatási formában kiválóan kivitelezhető, ezért jóval magasabb a megtartott órák száma és nem húzódik egy nyelvtanfolyam a végtelenségig. Online formában audiovizuális eszközök korlátlan mennyiségben és formában bevonhatóak, így igazán élvezetes és élő nyelvi órákat lehet tartani. 

Árnyoldala ugyanakkor az egyéni angol nyelvtanfolyamnak – akár jelenléti, akár online angol nyelvoktatásról beszélünk -, hogy az egy diákra jutó költség magasabb lehet. Ez a mutatószám ugyanakkor kicsit csalóka is, hiszen a koncentrált fejlesztés miatt jóval rövidebb időre lehet szükség egy adott nyelvi szint eléréséhez, így a képzési végösszeg nem jelentősen magasabb.

mellett azonban a másik, jellegéből fakadó hátrány, hogy időkihasználás szempontjából gazdaságtalan lehet az egyéni angol nyelvtanfolyam. Ha egy nagyobb csoport számára kell képzést szervezni, akkor ez akár problémát is jelenthet.

Mikor tökéletes megoldás az egyéni angol nyelvtanfolyam? 

Ezt érdemes választani, ha 

  • maximális hatékonyságra van szükség,
  • valamiért csak virtuális formában történhet az oktatás,
  • nem annyira árérzékeny a képzési költségvetés.
A csoportos angol nyelvtanulás egyik legfontosabb előnye az élmény tanulás alacsony stressz szinten.

Amiben biztos, hogy a csoportos angol nyelvoktatás a nyerő

A csoportos nyelvtanulás legfontosabb erőssége a közösségben tanulás élménye, aminek számtalan hozadéka van. Egy jó hangulatú közösségben, összeszokott csoportban minden adott, hogy egy alacsonyabb stresszszinten zajló, élményszerű tanulás történjen, ami növeli a képzés hatásfokát

Az introvertált tanulók számára az is csökkenti a stressz szintjét, hogy kevesebb figyelem fordul közvetlenül feléjük. Ez persze nem azt jelenti, hogy el lehet bújni a hátsó padban, hanem azt, hogy több lehetőség adódik a passzív tanulásra is, amikor a tanuló nincs folyamatosan rákényszerítve, hogy produkálja a nyelvet, elegendő, ha befogadja azt.

 csoportos angol nyelvtanfolyamok esetében ugyanakkor a differenciáltság kisebb mértékben tud megvalósulni. Ez akkor a legnagyobb probléma, ha nagyon eltérő szintű nyelvi készséggel érkeznek a tanulók a csoportba – ami a céges angol nyelvtanfolyamok esetében sajnos gyakran előfordul.

Ha a csoport létszáma meghaladja a hat főt, akkor szétesik a csoportdinamika is, így pont a közösségben tanulás legnagyobb értéke veszik el. Érdemes ezért minél kisebb létszámú csoportban tartani az órát.

Mikor érdemes a csoportos angol nyelvtanfolyamot választani?

Ez a nyerő választás, ha

Ha nem vagy biztos benne, melyik fajta képzés lenne a céged számára az ideális, keress meg minket egy kötetlen beszélgetésre! Az IBC sok éves tapasztalattal rendelkezik egyéni és csoportos angol nyelvtanfolyamok szervezésében és minden igényre megtaláljuk a legjobb megoldást.

Kérj egy visszahívást még ma!